Известие

Collapse
No announcement yet.

Течност за чистачки и чек панел ???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Течност за чистачки и чек панел ???

Здравейте, Алфисти
    Първо Честита 20-а годишнина на 155 и да радва притежателите си още много километри изпълнени с приятни мигове с любимата машина.
    И така към въпроса. Преди няколко дена при доста обилен дъжд нагазих в няколко по-дълбоки локви, в едни по-бързо в други по-бавно, и оттогава не спира да ми свети чек панела че нямам течност за чистачки (всъщност на следващия ден премигваше от време на време по неравностите и аха да изгасне и пак светва). А течност за чистачки имам повече от 4 литра, моторчето работи и пръскалките си пръскат обилно по стъклото, но чек панела постоянно свети, което лично мен доста ме дразни.
    Та някой може ли да ми обясни как се стига до датчика за нивото на течността в казанчето, за да го наместя ако го е поотнесла някоя по силна струя вода от локва.
    Търсих в мануала, но не успях да го открия.

Любимата 155 е 1.8 8V S.S. Silverstone 1994.

Предварително благодаря на всички отзовали се.
    Alfa Romeo 145 1.3 Boxer '95 - отиде си ...
    Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 8V S.S. Silverstone '94 - Вече при друг ценител на модела
    Alfa Romeo 159 1.9 Ti 1.9 JTDm 16V '09

Миии ... тука май някой препатил ще трябва да се намеси наистина.
    Сори за спама ...
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

помпата е под казанчето за антифриза но е твърде вероятно проблемът ти да идва от нарушена изолация на някой кабел

---------- Post added at 18:52 ---------- Previous post was at 18:48 ----------

датчикът за ниво на течноста също е под казанчето за антифриз като за да го достигнеш не е нужно да точиш антифриза а можеш да развиеш казанчето за антифриза и да го отметнеш кън двигателя без да се притеснаваш че ще потече
      Alfa 155 2,5TD

Comment

Първоначално публикувано от ванката Покажи съобщение
        помпата е под казанчето за антифриза но е твърде вероятно проблемът ти да идва от нарушена изолация на някой кабел

---------- Post added at 18:52 ---------- Previous post was at 18:48 ----------

датчикът за ниво на течноста също е под казанчето за антифриз като за да го достигнеш не е нужно да точиш антифриза а можеш да развиеш казанчето за антифриза и да го отметнеш кън двигателя без да се притеснаваш че ще потече
        Датчика според мен нее проблемен! Като се помести антифризния "казан" трябва да се огледа буксата на въпросния датчик за нивото... Там е проблема... Буксата нее на самия датчик а по кабела му на една педя или нещо такова беше....
        sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
          Датчика според мен нее проблемен! Като се помести антифризния "казан" трябва да се огледа буксата на въпросния датчик за нивото... Там е проблема... Буксата нее на самия датчик а по кабела му на една педя или нещо такова беше....
          Аз съм на мнение че или куплунга е с окис или датчика е аут...На типото два пъти сменям със втори употреби и накрая се принудих да го откача за да не ми свети на таблото...Нов датчик с поплавък не съм издирвал

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
            буксата се намира пред касзнчето за антифриз и не е нужно то да се сваля.буксите са две еднакви едната е за нивото на антифриза а другата е за нивото на течноста за чистачките проследи си кабела на датчика за нивото на антифриза и ще откриеш буксата другата е същата и е някъде до първата успех
            Alfa 155 2,5TD

Comment

Благодаря, Колеги.
              Буксата наистина беше на лесно място (пред казанчето за антифриз, точно до буксата за нивото на охл. течност). Оказа се че яко се е окислила. От няколко дена правя опити с различни спрейове да почистя окиса, но засега без резултат.
              Alfa Romeo 145 1.3 Boxer '95 - отиде си ...
              Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 8V S.S. Silverstone '94 - Вече при друг ценител на модела
              Alfa Romeo 159 1.9 Ti 1.9 JTDm 16V '09

Comment

Първоначално публикувано от troopa13 Покажи съобщение
                Благодаря, Колеги.
                Буксата наистина беше на лесно място (пред казанчето за антифриз, точно до буксата за нивото на охл. течност). Оказа се че яко се е окислила. От няколко дена правя опити с различни спрейове да почистя окиса, но засега без резултат.
                Стъргане му е майката.

Даването на газ, води до пристрастяване!
                Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Working...
                X